Imkercafé Vrijdagavond 1 november 2019.


Beste Imkers en andere belangstellenden,

Vrijdag 1 november 2019, Imkercafe op De Bijenboerderij.

Lokatie: De BijenBoerderij B.V., Strijbeekseweg 62 A, 4856 AB Strijbeek, Nederland

 

Imkervereniging Sint Ambrosius Ulvenhout Galder is dit najaar aan de beurt voor de organisatie van een activiteit voor imkers die via hun vereniging zijn aangesloten bij Groep De Baronie.
Ulvenhout Galder heeft het initiatief genomen om: "Het leven van de wilde bij te belichten".
Als imker krijg je regelmatig vragen over wilde bijen en hun relatie met de honingbij. Over de honingbij weet elke imker heel veel te vertellen, voor de meer dan 350 soorten wilde bijen die in Nederland voorkomen is dat moeilijker. Na deze avond weet je daar zeker meer over, want we hebben twee sprekers uitgenodigd.
 

Merlijn Hoftijzer, adviseur ecologie bij de gemeente Breda. Hij vertelt ons meer over de wilde bijen die in en rond Breda voor komen. De gemeente Breda heeft enige tijd geleden een onderzoek laten doen naar het voor komen van wilde bijen in en om Breda. Merlijn zal de resultaten van dit onderzoek presenteren en uitleggen op wat voor manier het groenbeleid van de gemeente Breda de leefomgeving van de bijen ondersteunt en versterkt.
Pieter van Breughel is specialist, fotograaf en auteur op het gebied van wilde bijen. Hij schreef onder meer de boeken “gasten van bijenhotels” en “Basisgids Wilde bijen” die verscheen in augustus 2019. Hij zal de resultaten die gevonden zijn in Breda en omgeving verder toelichten: hoe leven wilde bijen, hoe foerageren ze, welke vondsten zijn speciaal en wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen honingbijen en wilde bijen.

 

Het programma van de avond, op vrijdag 1 november 2019, ziet er als volgt uit.
19.30 uur    Inloop met koffie/thee met honingkoek.
20.00 uur    Korte inleiding over het onderwerp door Marian Hulshof, sinds kort voorzitter van Ulvenhout-Galder.
20.05 uur    Presentatie Merlijn Hoftijzer, ambtenaar gemeente Breda over de resultaten van het onderzoek naar het voor komen van bestuivingsinsecten binnen de gemeente Breda.
20.45 uur    Pauze.
21.00 uur    Presentatie door Pieter van Breughel over het leven van de wilde bij
21.45 uur    afsluiting/ nazit.

Wij hopen u deze avond te mogen verwelkomen.
Met vriendelijke groet
Imkervereniging Ulvenhout Galder

Vooraf en na de presentatie gelegenheid om een drankje te nuttigen. 

Tot op het imkercafé!

 

Routebeschrijving naar De BijenBoerderij.

 

Wat is een Imkercafé?