Workshop Verwerken van propolis in honing en zalf

Er komt een moment in ieders leven dat de propolis wordt ontdekt.. dit geweldige natuurproduct van de bijen levert zóveel mogelijke gezondheidsvoordelen op, dat het voor mensen beschikbaar is in allerlei producten. In onze winkel vind je bijvoorbeeld propolis in capsules, poedervorm, neusspray, lippenbalsem, hoestsiroop.. maar ook propoliszalf, propolistinctuur en heerlijke honing met propolis! Met name naar deze producten is altijd veel vraag.

 

Propolis

Propolis wordt door de bijen gemaakt. Zij verzamelen hars van veel verschillende bomen en planten en voegen daar kleine hoeveelheden stuifmeel, bijenwas en enzymen aan toe. De stof heeft een zeer complexe samenstelling, men heeft er wel 200 verschillende elementen in ontdekt!

Propolis wordt door de bijen gebruikt om het volk te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zij dichten er spleten en kieren mee en pakken 'vreemde voorwerpen' in de bijenkast met propolis in. Ook om de eieren en larven te beschermen, gebruiken de bijen propolis. Er wordt erg veel onderzoek gedaan naar de antiseptische werking van propolis en de kwalen waar het voor gebruikt kan worden.

 

Workshop

Op 6 januari 2024 bieden wij de fantastische mogelijkheid om te leren hoe je zélf ruwe propolis kunt verwerken in een aantal producten. We bieden een workshop waarin je aan de slag gaat met propolis, honing en bijenwas. Onder begeleiding leer je van Annette van der Knaap en Annelies van Woudenberg, beiden zeer ervaren in de verwerking van propolis, hoe je een zalf met propolis, honing met propolis en propolistinctuur maakt. Aan het einde van de workshop ga je met jouw eigen potje propolishoning en potje propoliszalf naar huis. 

 

Voor wie?

De workshop is gericht op imkers, maar ook op mensen die interesse hebben in natuurproducten en natuurgeneesmiddelen en graag zelf aan de slag gaan met propolis.

 

Praktische informatie

Datum en tijd: 6 januari 2024 van 11:00 - 14:30 uur

Kosten deelname: € 30,00 per persoon

Inclusief koffie, thee en honingkoek. 

LET OP: neem wel zelf een lunchpakketje mee!

 

Aanmelden

Koop hieronder een ticket om deel te nemen aan deze mooie en interessante workshop! Wil je voor meerdere personen een deelname kopen, voegt u dan het product meerdere keren toe aan de winkelwagen.

 

Aanvullende informatie
Bij annulering geven wij geen restitutie. Je kunt dan kijken of je zelf iemand vind die jouw ticket wil overnemen.